Airlive Wias 3200n Cihazın Private Zone Konfigürasyonu | Simet Bilişim Teknolojileri A.Ş.

Airlive Wias 3200n Cihazın Private Zone Konfigürasyonu

Bu dökümanda Wias 3200n cihazında daha önceki konularda bahsettiğimiz private zone konfigürasyonun yapılandırılmasından bahsedilmiştir.


KONU
Airlive Wias 3200n Cihazın Private Zone Konfigürasyonu
İLGİLİ CİHAZLAR
Airlive Wias 3200n
ÖZET
Bu dökümanda Wias 3200n cihazında daha önceki konularda bahsettiğimiz private zone konfigürasyonun yapılandırılmasından bahsedilmiştir.

Daha önce bahsettiğimiz konularda Private Zone yapılandırılması ve temel işleyişiyle ilgili bilgi vermiştik. Şimdi biraz daha detaya inerek buradaki terimlerin ne anlama geldiğinden ve en yüksek verimde nasıl konfigüre edebileceğimize bakalım.
 


 

Wireless Settings: VAP1 (Wireless Settings Private Zone)

Basic:
Bu bölümü enable etme durumunda Private Zone alanındaki kablosuz ağı etkinleştirmiş oluyorsunuz. Defaultta airlive-1 olarak gelen kablosuz ağ adını istediğiniz isim altında tanımlayabilirsiniz.

Security : Private Zone adı altında tanımladığınız kablosuz ağ için şifre verme işlemi bu bölümde verilmektedir. Burada şifreleme standartları olarak wep ve wpa-psk standartları kullanılır.(security type)

Advanced: Bu bölümdeki yapılandırmalar veri iletimi özelleştirme, gelişmiş güvenlik ve kablosuz iletimi sağlayan gelişmiş ayarların bulunduğu kısımdır.

Beacon Interval: 25-500 ms içerisinde kablosuz iletim sinyallerinin ne sıklıkta gönderilmesini konfigüre ettiğimiz kısımdır. Yüksek değerler vererek paket kaybı azaltılabilir fakat; throughput değeri bu durumda düşecektir.

RTS Threshold: RTS eşiği, Gönderim isteği/Gönderime Uygun (RTS/CTS) kanal rekabet değeri mekanizmasının kullanıldığı bayt cinsinden minimum boyuttur. Çok fazla radyo parazitinin veya aynı kanalda çok sayıda kablosuz cihazın bulunduğu bir ağda RTS eşiğinin düşürülmesi paket kaybını azaltacaktır. RTS eşiği varsayılan olarak, maksimum değer olan 2347 bayttır.

Fragment Threshold: Bilgiyi paketler olarak gönderirken, paketler parçalara ayrılmadan önce yönelticinin erişeceği en üst seviyedir. Bilgi yollamakta sorun yaşıyorsanız, genellikle ağda başka bir trafik daha bulunmaktadır ve aktarılmakta olan veriler çakışıyordur. Bu sorunu çözmek için bilgiler parçalanabilir. Fragmentation threshold (Parçalanma eşiği) ne kadar düşük seviyeye ayarlanırsa, bir paket de parçalara ayrılmadan önce o kadar küçük olacaktır. Maksimum ayara (2346) getirildiğinde, parçalanma devre dışı kalır. Bu seviyeyi ancak ileri kullanıcılar değiştirmelidir.

Station Isolation: Bu işlevi etkinleştirerek, kablosuz Bu bölge için ilişkili tüm istasyonları birbirinden izole edebilir ve sadece sistem ile iletişim kurulabilir.

WMM: Default ayarlarda disable olarak gelen bu uygulama bir QoS servis sistemidir. Wi-Fi Multimedia olarak bilinen bu yapı, kablosuz bağlantıda kullanılan video, ses gibi uygulamalara öncelik vererek trafiğin büyük bölümünü öncelik olarak buraya vermektedir. Eğer kullanıcılar bu çeşit uygulamaları kullanmıyorsa disable olarak seçmeleri önerilir.